Sessie
Workshop Datagedreven Leiderschap
Datum en Tijd
dinsdag 19 november 2024, 12:00 - 12:40
Marijke ten Have
Beschrijving

Welk leiderschap is nodig in een datagedreven transformatie? Waar start je? Hoe leid je zowel jezelf, je team als de gehele organisatie? De reis naar datagedreven succes is de bestemming. Dit betekent dat je je als leider bewust bent van wat datagedreven werken oplevert en hoe je hierin voorgaat richting je medewerkers.

Onderzoek toont aan dat leiders van snelgroeiende organisaties ervoor kiezen om tijd te investeren in datagedreven werken/AI en hierin te leren. Zij ontwikkelen een visie hierop en door er actief mee aan de slag te gaan, spelen ze tijd vrij voor zaken die er echt toe doen: coaching, mentoring en innovatie. Dit versnelt vervolgens weer de groei.

In deze workshop nemen we je mee in wat het vraagt om een datagedreven leider te zijn. We kijken niet alleen naar wat het oplevert, maar gaan ook het gesprek aan over de spanning en dilemma's die dit met zich meebrengt. Denk aan de veranderende rol van een leider, die steeds minder een kennismanager hoeft te zijn, maar des te meer een mobilisator. Hoe ga je hiermee om en hoe begeleid je je teams in de reis die zij op hun beurt doormaken?