Programma

10:00
 
 
10:00 - 10:15
 
 
 
 
10:15
 
 
10:15 - 11:00
 
 
 

De snelle ontwikkeling van Kunstmatige Intelligentie (AI) biedt onze samenleving een ongekend maatschappelijk en economisch toepassingspotentieel: AI voor diagnose, voorspellingen, als algemene vraagbaak, content creator, en in zelflerende robots. Ook in het HR domein zien en verwachten we snelle AI-adoptie bij toepassingen als CV selectie, sollicitatie afname, trainingsaanbevelingen, het vinden van HR informatie en het creëren en uitleggen van analytics. Maar hoe houden we AI onder ‘betekenisvolle menselijke controle’, zodat het onze doelen en morele waarden volgt?

11:10
 
 
11:10 - 11:50
 
 
 

Ontdek de Toekomst van Werk met AI: praktijkcases van de Rabobank
Ben je klaar om de wereld van kunstmatige intelligentie (AI) te verkennen en te ontdekken hoe het de werkplek transformeert? Sluit je aan bij Anne Doeser voor een inspirerende sessie die licht werpt op de praktische toepassingen van AI binnen HR, zoals deze bij de Rabobank zijn ingezet. Anne deelt haar inzichten over hoe ze de afgelopen jaren met AI heeft gewerkt en geëxperimenteerd. Ze duikt in diverse casestudy’s, zoals het gebruik van AI voor het opstellen van vacatureteksten, de inzet van digitale assistenten bij sollicitatieprocessen, en de implementatie van Microsoft Copilot voor alle medewerkers.

Deze workshop gaat verder dan de hype en biedt concrete voorbeelden waar AI écht toegevoegde waarde kan leveren voor jouw organisatie. Anne behandelt daarbij cruciale vragen zoals:

•    Hoe navigeer je door de hype zonder erdoor verblind te worden?
•    Op welke manieren kan AI een significante bijdrage leveren aan de efficiëntie en innovatie binnen je team?
•    Hoe creëer je ruimte voor experimenten en accepteer je dat falen onderdeel is van het leerproces?
•    Wat zijn de stappen om klein en veilig te beginnen met AI in jouw organisatie?

Of je nu aan het begin staat van je AI-reis of al enige ervaring hebt, deze sessie biedt de kennis en het vertrouwen om de eerste stappen te zetten naar een slimmere en meer geïnformeerde toekomst. 

 
 
11:10 - 11:50
 
 
 

Bijna elke organisatie gebruikt AI in HR. Soms zonder dat HR-professionals, medewerkers en/of kandidaten zich er bewust van zijn. Een voorbeeld hiervan is digitale emotie herkenning in het sollicitatie proces. De inzet van AI roept tal van ethische en juridische vragen op. Hiervoor heeft Europa de AI-Act opgesteld. Echter, menig organisatie is zich nog beperkt bewust van de AI-Act. Deze cocktail - het gebruik van AI en beperkte kennis van de AI-Act - vormt een risico op onverantwoorde inzet van AI. In deze sessie leer je meer over de AI-Act en krijg je praktische tips om er mee aan de slag te gaan.

 
 
11:10 - 11:50
 
 
 

Datagedreven werken is werken op basis van feiten. Feiten die door middel van data analytics tools overzichtelijk in onder andere dashboards worden gevisualiseerd. Dat helpt medewerkers om tot goed onderbouwde adviezen en voorspellende waarden te komen. Maar Datagedreven werken is vooral mensenwerk. Want zonder dat iedereen binnen de organisatie comfortabel wordt met het toepassen van data én begrijpen hoe ze de data moeten interpreteren, wordt datagedreven werken geen succes. De omslag naar datagedreven werken vereist naast goed functionerende techniek een cultuur- en gedragsverandering. In mijn presentatie laat ik zien hoe bij het UWV datagedreven werken binnen de HRM-organisatie wordt geïmplementeerd. Daarbij sta ik stil bij het belang van een gedragen visie, educatie, communicatie en agile projectaansturing

12:00
 
 
12:00 - 12:40
 
 
 

Welk leiderschap is nodig in een datagedreven transformatie? Waar start je? Hoe leid je zowel jezelf, je team als de gehele organisatie? De reis naar datagedreven succes is de bestemming. Dit betekent dat je je als leider bewust bent van wat datagedreven werken oplevert en hoe je hierin voorgaat richting je medewerkers.

Onderzoek toont aan dat leiders van snelgroeiende organisaties ervoor kiezen om tijd te investeren in datagedreven werken/AI en hierin te leren. Zij ontwikkelen een visie hierop en door er actief mee aan de slag te gaan, spelen ze tijd vrij voor zaken die er echt toe doen: coaching, mentoring en innovatie. Dit versnelt vervolgens weer de groei.

In deze workshop nemen we je mee in wat het vraagt om een datagedreven leider te zijn. We kijken niet alleen naar wat het oplevert, maar gaan ook het gesprek aan over de spanning en dilemma's die dit met zich meebrengt. Denk aan de veranderende rol van een leider, die steeds minder een kennismanager hoeft te zijn, maar des te meer een mobilisator. Hoe ga je hiermee om en hoe begeleid je je teams in de reis die zij op hun beurt doormaken?

 
 
12:00 - 12:40
 
 
 

Info Support International Group blijft groeien, en heeft inmiddels een omvang waarbij (HR) Datagedreven werken niet meer kan ontbreken. Sinds enige tijd zijn ze bezig een dataplatform te ontwikkelen waarbij ze klein beginnen en groot denken. Hoe krijg je dit van de grond? Waar begin je en wat komt er allemaal bij kijken? Dit betreft een nieuw domein voor de interne organisatie dus de leercurve en uitdagingen zijn enorm.

 
 
12:00 - 12:40
 
 
 
 
12:40
 
 
12:40 - 13:20
 
 
 
 
13:30
 
 
13:30 - 14:15
 
 
 
 
14:25
 
 
14:25 - 15:05
 
 
 

Duurzaamheidsrapportage voor HR (CSRD)

Hoe je wettelijke rapportages over je eigen personeel (in het kader van CSRD) op een gecontroleerde en schaalbare manier inricht

Organisaties worden steeds vaker verplicht om te rapporteren over sociale duurzaamheidsaspecten van hun mensen en mensen die in hun waardeketen werken. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsomstandigheden, veiligheid, gelijke beloning en diversiteit.De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een zeer bekend stuk regelgeving dat deze trend stimuleert. De komende jaren moeten steeds meer organisaties aan deze regelgeving voldoen. Daarom zijn robuuste governance, processen en systemen die controleerbaar zijn en aan deze vereisten kunnen voldoen, vereist om succesvol te zijn in regelgevende rapportage. In deze interactieve workshop zullen Sanne en Rashel hun ervaring en expertise, vanuit Highberg, delen over het op een gecontroleerde en schaalbare manier inrichten van (CSRD) rapportage over het eigen personeelsbestand.

 
 
14:25 - 15:05
 
 
 
 
 
 
14:25 - 15:05
 
 
 
 
15:15
 
 
15:15 - 16:00
 
 
 
 
16:00
 
 
16:00 - 16:15
 
 
 
 
16:15
 
 
16:15 - 17:00