Programma

10:00 AM
 
 
10:00 AM - 10:15 AM
Irma Doze
 
10:15 AM
 
 
10:15 AM - 11:00 AM
Peter Werkhoven Maaike de Boer

De snelle ontwikkeling van Kunstmatige Intelligentie (AI) biedt onze samenleving een ongekend maatschappelijk en economisch toepassingspotentieel: AI voor diagnose, voorspellingen, als algemene vraagbaak, content creator, en in zelflerende robots. Ook in het HR domein zien en verwachten we snelle AI-adoptie bij toepassingen als CV selectie, sollicitatie afname, trainingsaanbevelingen, het vinden van HR informatie en het creëren en uitleggen van analytics. Maar hoe houden we AI onder ‘betekenisvolle menselijke controle’, zodat het onze doelen en morele waarden volgt?

11:00 AM
 
 
11:00 AM - 11:10 AM
 
 
11:10 AM
 
 
11:10 AM - 11:50 AM
Anne Doeser

Ontdek de Toekomst van Werk met AI: praktijkcases van de Rabobank
Ben je klaar om de wereld van kunstmatige intelligentie (AI) te verkennen en te ontdekken hoe het de werkplek transformeert? Sluit je aan bij Anne Doeser voor een inspirerende sessie die licht werpt op de praktische toepassingen van AI binnen HR, zoals deze bij de Rabobank zijn ingezet. Anne deelt haar inzichten over hoe ze de afgelopen jaren met AI heeft gewerkt en geëxperimenteerd. Ze duikt in diverse casestudy’s, zoals het gebruik van AI voor het opstellen van vacatureteksten, de inzet van digitale assistenten bij sollicitatieprocessen, en de implementatie van Microsoft Copilot voor alle medewerkers.

Deze workshop gaat verder dan de hype en biedt concrete voorbeelden waar AI écht toegevoegde waarde kan leveren voor jouw organisatie. Anne behandelt daarbij cruciale vragen zoals:

•    Hoe navigeer je door de hype zonder erdoor verblind te worden?
•    Op welke manieren kan AI een significante bijdrage leveren aan de efficiëntie en innovatie binnen je team?
•    Hoe creëer je ruimte voor experimenten en accepteer je dat falen onderdeel is van het leerproces?
•    Wat zijn de stappen om klein en veilig te beginnen met AI in jouw organisatie?

Of je nu aan het begin staat van je AI-reis of al enige ervaring hebt, deze sessie biedt de kennis en het vertrouwen om de eerste stappen te zetten naar een slimmere en meer geïnformeerde toekomst. 

 
 
11:10 AM - 11:50 AM
Sebastiaan Bouthoorn Gido Puijenbroek

Bijna elke organisatie gebruikt AI in HR. Soms zonder dat HR-professionals, medewerkers en/of kandidaten zich er bewust van zijn. Een voorbeeld hiervan is digitale emotie herkenning in het sollicitatie proces. De inzet van AI roept tal van ethische en juridische vragen op. Hiervoor heeft Europa de AI-Act opgesteld. Echter, menig organisatie is zich nog beperkt bewust van de AI-Act. Deze cocktail - het gebruik van AI en beperkte kennis van de AI-Act - vormt een risico op onverantwoorde inzet van AI. In deze sessie leer je meer over de AI-Act en krijg je praktische tips om er mee aan de slag te gaan.

 
 
11:10 AM - 11:50 AM
Nico de Roo
 
11:50 AM
 
 
11:50 AM - 12:00 PM
 
 
12:00 PM
 
 
12:00 PM - 12:40 PM
 
 
 
 
12:00 PM - 12:40 PM
Ibo Metz
 
 
 
12:00 PM - 12:40 PM
Mark Stap

Info Support International Group blijft groeien, en heeft inmiddels een omvang waarbij (HR) Datagedreven werken niet meer kan ontbreken. Sinds enige tijd zijn ze bezig een dataplatform te ontwikkelen waarbij ze klein beginnen en groot denken. Hoe krijg je dit van de grond? Waar begin je en wat komt er allemaal bij kijken? Dit betreft een nieuw domein voor de interne organisatie dus de leercurve en uitdagingen zijn enorm.

12:40 PM
 
 
12:40 PM - 1:20 PM
 
 
2:25 PM
 
 
2:25 PM - 3:05 PM
Rashel Mol Sanne Schimmel

Duurzaamheidsrapportage voor HR (CSRD)

Hoe je wettelijke rapportages over je eigen personeel (in het kader van CSRD) op een gecontroleerde en schaalbare manier inricht

Organisaties worden steeds vaker verplicht om te rapporteren over sociale duurzaamheidsaspecten van hun mensen en mensen die in hun waardeketen werken. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsomstandigheden, veiligheid, gelijke beloning en diversiteit.De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een zeer bekend stuk regelgeving dat deze trend stimuleert. De komende jaren moeten steeds meer organisaties aan deze regelgeving voldoen. Daarom zijn robuuste governance, processen en systemen die controleerbaar zijn en aan deze vereisten kunnen voldoen, vereist om succesvol te zijn in regelgevende rapportage. In deze interactieve workshop zullen Sanne en Rashel hun ervaring en expertise, vanuit Highberg, delen over het op een gecontroleerde en schaalbare manier inrichten van (CSRD) rapportage over het eigen personeelsbestand.

 
 
2:25 PM - 3:05 PM
Carlo Steenvoorden
 
3:05 PM
 
 
3:05 PM - 3:15 PM
 
 
3:15 PM
 
 
3:15 PM - 4:00 PM
 
 
4:00 PM
 
 
4:00 PM - 4:15 PM
Irma Doze
 
4:15 PM
 
 
4:15 PM - 5:00 PM